ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΖΕΙΣ ΤΟ www.yourmagazine.gr νέα τεύχη για ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΥΡΓΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

23 Μαΐου 2013

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ!

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιο υγιείς καρδιές από ανθρώπους που δεν έχουν κατοικίδια, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.
Και όσοι ήδη έχουν κάποια καρδιακά προβλήματα έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν με τη συντροφιά ενός κατοικίδιου Το Αmerican Heart Association ανέλυσε μελέτες που έγιναν σε όλο τον κόσμο και κατέληξε ότι η συντροφιά των ζώων και ειδικά των σκυλιών είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων!
Tα ισχυρότερα στοιχεία έρχονται από μελέτες που δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατάνε πολύ περισσότερο από άλλους ανθρώπους. Η έρευνα επίσης πιστώνει τα ζώα για την ανακούφιση από το στρες και τις ευεργετικές επιδράσεις στην παχυσαρκία και τα επίπεδα χοληστερίνης. O Glenn Levine που συντόνισε την έρευνα είπε ότι μπορεί να υπάρχει και ψυχολογικό όφελος για τον άνθρωπο από τη συντροφιά ενός ζώου. Το Αmerican Heart Association δήλωσε ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι τα οφέλη αυτά έρχονται κατευθείαν από τα ζώα. Για παράδειγμα, ίσως απλά οι πιο υγιείς άνθρωποι να είναι και πιο ζωόφιλοι.
Πάντως το ίδρυμα εξέδωσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι η ιδιοκτησία ζώων μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπαθειών. Τα οφέλη, σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να προέρχονται από ένα σύνολο πραγμάτων όπως η άσκηση και η εκτόνωση του στρες. «Ο κύριος λόγος που πρέπει κανείς να υιοθετήσει ή να αγοράσει ένα κατοικίδιο έιναι για να του δώσει ένα σπίτι με αγάπη και φροντίδα και για να πάρει χαρά από αυτή τη σχέση», είπε ο Δρ. Levinne και προσέθεσε «δέ θέλουμε ο κόσμος να πάει να αγοράσει ένα σκυλάκι, να καθίσει στον καναπέ, να ανάψει ένα τσιγάρο και να περιμένει ότι θα ζήσει για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου