ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΖΕΙΣ ΤΟ www.yourmagazine.gr νέα τεύχη για ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΥΡΓΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

23 Μαΐου 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΟΛΥ ΒΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕΞ!

Το ότι η καθημερινότητα -και όπως αυτή τουλάχιστον έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας- έχει φέρει τους περισσότερους στα όριά τους, είναι γνωστό στους πάντες.

Εκείνο όμως που ίσως δεν είναι και τόσο γνωστό, είναι ότι με την ευκαιρία αυτή, μαθαίνει ο καθένας και το ...ποια τελικά είναι αυτά του τα όρια...

Η οικονομική κρίση και τα διαδοχικά μνημόνια στα οποία οδήγησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις της, εκτός από την αυταπόδεικτη καταστροφική της δίνη που δεν οδηγεί πουθενά, έχει αναδείξει και άλλα θέματα τα οποία επί χρόνια ήταν εξαιρετικά κρυμμένα κάτω από τη βαριά κουβέρτα μιας ευμάρειας η οποία δεν άφηνε και πολύ χρόνο για άλλου τύπου ενδοσκοπήσεις...
Η εποχή όμως κατά την οποία «εναποθέταμε» την λύση των όποιων προσωπικών μας «ζητημάτων» στην υπέροχα δόλια θαλπωρή της κατανάλωσης, (τις περισσότερες μάλιστα φορές μέσω κάποιων πιστωτικών καρτών), όπως φαίνεται παρήλθε, και -ακόμη χειρότερα- παρήλθε ανεπιστρεπτί. 

Και «ξαφνικά» μείναμε εμείς, μόνοι, ενώπιοι-ενωπίω, με τον πραγματικό μας εαυτό, με αυτόν τον μεγάλο άγνωστο, όχι μόνο για τους γύρω μας αλλά -και εδώ είναι και η αληθινή τραγωδία- και για μας τους ίδιους...

Δεν απέμεινε λοιπόν τίποτε πλέον που θα μπορούσε να κρύψει τους φόβους μας, τις ανασφάλειές μας, τις νευρώσεις μας ή ακόμη και τις ψυχώσεις μας, και μέσα σε ένα περιβάλλον που κινείται εκτός ορίων, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να «επιβιώσει» ένας άνθρωπος είναι τα προσωπικά του απώτατα όρια (και φυσικά και να καταφύγει στα πλέον γνώριμά του στερεότυπα μέσα στα οποία νιώθει την υπέρτατη ασφάλεια).
 Κι αν αυτά τα όρια ...δεν έχουν όρια, επειδή επενδύσαμε στο ψευδές και το εύκολο περισσότερο από ότι στο πραγματικό και επίπονο, τότε μια τέτοια έρευνα* όπως αυτή που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί σε διαπιστώσεις διαφορετικές από αυτές στις οποίες τελικά κατέληξε:

- Τα κρούσματα κάθε μορφής βίας: σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής, ψυχολογικής, έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. 

- Μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Οι μορφές τις βίας που ασκούν οι Έλληνες άνδρες στις γυναίκες είναι: η λεκτική (72%), ο οικονομικός εκβιασμός (59%), η σεξουαλική ταπείνωση (55%), οι συχνοί ξυλοδαρμοί (23%), η πρόκληση τραυμάτων (8%), ενώ δεν λείπουν και οι βιασμοί μέσα στην οικογένεια ή το ζευγάρι σε ποσοστό που φτάνει το 18%. Όμως δεν είναι μόνο η βίαιη συμπεριφορά... 

Ο Έλληνας φαίνεται να έχει χάσει και τη διάθεση του για σεξ. 

Τον καιρό του μνημονίου οι συχνότητα των σεξουαλικών επαφών έχει μειωθεί κατά 34%, δηλαδή ένας στους τρεις σταμάτησε να κάνει σεξ.

Οι επιστήμονες επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Έλληνα άνδρα που συμπεριφέρεται έτσι και διαπίστωσαν ότι το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά. Πλέον ο Έλληνας άνδρας διακατέχεται από ανασφάλεια (6 στους 10) από θυμό (οι μισοί, δηλαδή το 50%), από απογοήτευση ο ένας στους τρεις (35%) και από φόβο οι δυο στους 10 (19%)
 Χαρακτηριστικές ήταν οι διαπιστώσεις του προέδρου του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη: 
«Διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική βία, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ανικανότητα, βρίσκεται σε κατακόρυφη αύξηση. Η οικονομική κρίση γίνεται αυτόματα κοινωνική και πολιτιστική, κτυπώντας κυρίως το ανδρικό φύλο που έχει ταυτίσει τη ρώμη, το χρήμα και το σεξ σαν απόλυτες δυνάμεις της αρρενωπότητας. 

Τα παραδείγματα που αξιολογήσαμε ως «ηχηρά και ανησυχητικά» επιβεβαιώνουν τον φόβο ότι στη χώρα μας έχουν ξυπνήσει πρωτόγονα ένστικτα ταπείνωσης, μέσα από σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά και ναζιστικές συμπεριφορές εξόντωσης».

Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου